FORGOT YOUR DETAILS?

Ericsson TV

Ericsson TV, Hedge End, Hampshire

An existing two storey office, research and development and distribution facilities building located in Hedge End Southampton.  The project involved the refurbishment of part of the building; upgrading existing services and the installation of additional services, with the fit out of an already built two storey extension including all new services with separate circuits from the existing and to be upgraded mechanical plantroom and main electrical switchroom.

The tenants remained within the building, continuing to operate their business with minimal disruptions from the works. This meant that all existing services were to be kept fully operational at all times with minimal down time during any changeovers.

The project was originally awarded to Working Environments as a pre-designed contract but due to the client’s wishes we took on the responsibility to complete the design, along with many value engineering options in order to assist the client maintain their overall build budget.

The services throughout the building included the following:

Mechanical - Heating, chilled water, domestic hot and cold water services, cold water mains, gas services, VRV air conditioning, close control cooling, supply and extract ventilation, dedicated extract systems, toilet ventilation, leak detection systems and building management controls system.

Electrical - Small power, mechanical services power, switchroom upgrades, lighting, lighting control and data cabling installation.

Ericsson TV, Hedge End-Main-Image

Project Stats

END CLIENT:
Ericsson Television

TOTAL VALUE:
£2,900,000

SERVICES:
MECHANICAL AND ELECTRICAL SERVICES

DESIGN:
Pre-designed by Haleys Ltd

PROGRAMME:
74 WEEKS

Project Images

Share This Project:
Share on LinkedInShare on Google+Email this to someone

LET'S WORK TOGETHER

AND HELP "CREATE A BETTER ENVIRONMENT..."

TOP